Costa Blanca

(7 localitati)

Catre destinatie

Costa Brava

(10 localitati)

Catre destinatie

Costa del Sol

(1 oferte)

Catre destinatie

Costa del Sol - Malaga

(7 localitati)

Catre destinatie

Costa Dorada

(4 localitati)

Catre destinatie

Malaga

(1 oferte)

Catre destinatie

Mallorca

(28 localitati)

Catre destinatie

Tenerife

(30 localitati)

Catre destinatie

Spania


Spania ofera o multitudine de oferte turistice unde fiecare turist isi poate petrece o vacanta de vis, in hoteluri, vile sau pensiuni raspandite de-a lungul rivierelor, ascunse in munti sau izolate in tinuturi in care timpul pare ca sta pe loc. Fie ca optati pentru un city break intr-una din marile metropole ale Spaniei sau doriti o distractie la maxim in insulele Ibiza sau, de ce nu, o incursiune in timp printre festivalurile vechi de secole, Spania ofera intotdeauna cate ceva pentru fiecare. Spania, prin diversitatea ei geografica si culturala, impresioneaza orice turist fie el un aventurier, un devorator de arta sau un gurmand iubitor si de vinuri alese. Economia Spaniei, aflata inca in plina expansiune, face ca turismul in aceasta tara sa fie unul la standarde ridicate, infrastuctura rutiera, cea feroviara si aeroporturile deservesc excelent orice destinatie turistica sau regiune a Spaniei, accesul facandu-se foarte usor cu autocarul, avionul, fie el de linie, charter sau low cost, sau chiar cu masina. Anual milioane de turisti aleg Spania, ofertele speciale si de early booking cu cazare si servicii de masa la tarife iefine, croazierele si circuitele pe aceasta destinatie dar si turismul individual sporesc in fiecare an rezervarile on line, facand Spania una dintre cele mai iubite si populare destinatii de vacanta.

AȘEZARE: Spania este o țară situată în sud-vestul Europei, constituită în statul social și democratic de drept, al cărui formă de guvernământ este monarhia constituțională. Are capitala în Madrid. În nord-est se învecinează cu Franța și Andorra, de-a lungul Munților Pirinei. Face parte din Peninsula Iberică împreună cu Portugalia și Gibraltar, având de asemenea două arhipelaguri, situate unul în Marea Mediterană (Insulele Baleare) și celălalt în Oceanul Atlantic (Insulele Canare). De asemenea, de Spania aparțin două mici teritorii din nordul Africii (care includ orașele autonome Ceuta și Melilla), precum și enclava Llivia din Pirinei. Spania are o suprafață de 504.645 km², fiind a patra țară a continentului după mărime, precedată de Rusia, Ucraina și Franța.

Este a doua cea mai populară țară din punct de vedere turistic din lume, după Franța, cu 60 de milioane de vizitatori pe an, iar destinații sunt metropolele Madrid și Barcelona, plus orașele Córdoba, Sevilia, Granada și Malaga în Andaluzia. Spania este și o destinație populară de vară, cu Valencia, Insulele Canare și Insulele Baleare fiind foarte vizitate.

ISTORIC: Istoria Spaniei începe cu sec. IX î.Hr. când celții, fenicienii, grecii și cartaginezii au intrat în Peninsula Iberică, urmați de romanii ce au ajuns în sec. II î.Hr. și care au influențat sistemul juridic, religia și limba vorbită în present. Spania modernă începe să se formeze după Reconquista, odată cu eforturile de eliminare a maurilor ce au atacat-o și au ramas până în 1942. În 1492 a fost finanțată prima călătorie pe Atlantic a lui Cristofor Columb, spre "Lumea Nouă". Până în 1512, unificarea Spaniei din zilele noastre a fost completă. În secolul XVI, Spania a devenit cea mai puternică națiune din Europa, datorită bunăstării derivate din colonizarea spaniolă a Americilor. Dar o serie de războaie lungi și costisitoare și revolte a început declinul puterii Spaniei în Europa. Secolul XX inițial a adus puțină pace; colonizarea Saharei de Vest, Marocului Spaniol și a Guineei Ecuatoriale a fost probată ca și un substitut al pierderilor din Americi cauzate de conflictele și revoltele secolului XIX. În anii 1960 și anii 1970, Spania a fost transformată gradual într-o economie industrială modernă cu un sector de turism în creștere. După moartea dictatorului Generalul Franco în noiembrie 1975, succesorul său desemnat personal, Prințul Juan Carlos și-a asumat titlurile de rege și de conducător al statului. El a jucat un rol important în ghidarea Spaniei spre un stat democratic modern.

RELIEF: Relieful Spaniei este format din lanțuri muntoase și platouri înalte. Munții Pirinei ating 3404m pe culmea Maladeta și se întind de la Cap de Creus la Marea Mediterană și de la Golful Biscaya la Oceanul Atlantic. Sierra Nevada din Andaluzia este un alt lanț muntos ce are cel mai înalt vârf din Spania, Mulhacen de 3482m, și este un important obiectiv touristic datorită Parcului Național Sierra Nevada ce a fost declarat Rezervație a biosferei.De-a lungul coastelor se găsesc câmpii aluvionare, din care cea mai mare este Guadalquivir în Andaluzia.

CLIMĂ: Clima Spaniei este în principal temperată și mediteraneană; există veri calde în interior, mai degrabă cu condiții moderate și înnorate pe coastă. Iernile sunt înnorate și reci în interior, regiunile de pe coastă fiind relativ temperate. Caracterul mediteranean predomină la aproape întreaga suprafață a țarii. Coastele de sud și cele mediteraneene și valea râului Guadalquivir au o climă denumită „mediteraneană a coastelor”: temperaturile sunt blânde, iar precipitațiile sunt abundente pe durata întregului an, în afara verii. Pe Platoul central Meseta este un climat continental, cu ierni reci, veri calde și uscate, iar toamna și primăvara sunt marcate de ploi. Capitala Spaniei, Madrid, are un climat mediteranean-continental, cu temperatura medie de 30°C.

VEGETAȚIE ȘI FAUNĂ: Vegetația este influențată de particularitățile climatice, întălnindu-se astfel specii adaptate condițiilor de ariditate (xerofile), caracteristice centrului Spaniei și specii adaptate condițiilor de umiditate (hidrofile), caracteristice nordului țării. Vegetaţia este una dintre cele mai bogate din întreaga Europă, incluzând aproape 8000 de specii de plante, dintre care multe au fost aduse în această ţară din alte regiuni - mai ales speciile cultivate în agricultură. În nordul Spaniei sunt în special păduri de foioase şi conifere, majoritatea acestora din urmă crescând în Munţii Pirinei. Speciile de plante cel mai des întâlnite sunt cele central-europene - stejarul, castanul şi fagul, dintre arbori, şi gherghinul, ilicele, socul şi murele, dintre arbuşti. Tufărişul este alcătuit de iarba neagră şi de ferigi.

Fauna prezintă un grad ridicat de diversitate, lucru care se datorează în mare parte următorilor doi factori: poziția geografică a Spaniei, între oceanul Atlantic și marea Mediterană și între Europa și Africa, precum și a marii diversități de medii și biotopuri, consecință a unei varietăți considerabile de microzone climatice și zone bine diferențiate între ele. În Spania se pot întâlni, pe lângă altele, o serie de specii care au disparut din alte țări europene. Acest lucru se datorează în principal faptului că, în trecut, Spania a fost un teritoriu mai puțin populat decât cel al unor țări precum Italia, Germania, Anglia, dar mai ales faptului că industrializarea timpurie a acestor țări a dus la distrugerea a nenumărate habitate și implicit a unor specii de animale (fenomen documentat pe larg în secolul XX). De asemenea, un mare număr de specii întâlnite aici prezintă influențele faunei africane (cameleonul comun, ariciul algerian, bufnița cu coarne, mangusta etc), precum și un număr de specii endemice, întâlnite în Insulele Baleare și Canare (porumbelul de dafin, dropia de Canare etc.).

HIDROGRAFIA: La fel ca și hidrografia oricărei alte țări, cea a Spaniei este determinată de două tipuri principale de factori: climatici (repartiția și volumul precipitațiilor în timpul unui an) și geologici (relieful și solurile). Din cele aproximativ 1.800 de rîuri și pârâuri din Spania, doar Tago are un curs mai lung de 1.000 de km și doar 90 au mai mult de 100 km. Celelalte sunt râuri scurte și cu un debit neregulat: de cele mai multe ori seacă în perioadele secetoase și se umflă și provoacă inundații locale în timpul ploilor torențiale. Majoritatea râurilor care-și au obârșia în munții ce mărginesc sau străbat Meseta Centrală curg spre vest de-a lungul podișului și străbat Portugalia pentru a se vărsa în oceanul Atlantic. Insulele sunt lipsite de râuri cu un caracter permanent, singurele excepții fiind La Palma și Gomera.

ORGANIZARE ADMINISTRATIVĂ: Spania este o națiune organizată teritorial în șaptesprezeci comunități autonome și două orașe autonome. Comunitățile mai sunt împărțite la rândul lor în 50 de provincii, iar Asturia, Cantabria, Comunitatea Madrilenă, Insulele Baleare, Insulele Canare, La Rioja, Navarra și Regiunea Murcia au doar o provincie. Istoric, câteva provincii sunt împărțite în comarci.

ORAȘE: 

Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oraș înfloritor, iar astăzi este rivalizat cultural doar de către Barcelona. Madrid este nu doar capitala țării, ci și capitala provinciei și a comunității autonome Madrid.Oferă toate tipurile de divertisment și recreare, este un oraș cu adevarat captivant, în primul rând, prin clădirile sale uimitoare, cu un stil arhitectural renascentist medieval. Aici puteți găsi toate tipurile de confort și servicii de înaltă clasă, care pot satisface chiar și cele mai capricioase gusturi - hoteluri de lux, locuri bune de servit masa, etc. Madrid oferă, de asemenea, o abundență de atracții. Puncte importante culturale și turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, și Chueca. Alte orașe învecinate sunt populare pentru călătoriile de o zi din Madrid, incluzând Toledo, Segovia, Ávila, Aranjuez, Alcalá de Henares, mănăstirea și complexul de palate de la El Escorial, și Santa Cruz del Valle de los Caídos.

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța. Populația orașului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.Barcelona este gazdă pentru zeci de obiective turistice interesante și atracții istorice. Biserica romano-catolică Sagrada Familia, Muzeul Picasso și comunitatea de Poble Espanyol sunt doar câteva exemple. Puteti profita din plin de atracții pe timp de vară și numeroase sporturi nautice.

Valencia este capitala comunității autonome Valencia, din Spania. Este al treilea oraș spaniol ca mărime, o arie industrială pe Coasta Azahar din Spania și o destinație turistică foarte populară. Valencia este faimoasă pentru numeroase evenimente sportive internaționale, cum ar fi Formula 1 Grand Prix din Europa, Liga Campionilor, Moto GP și multe altele. Valencia este un oraș vibrant și plin de culoare și pe lângă numeroasele obiective turistice, vă puteți bucura și de cazări de lux și restaurante cu preparate delicioase.

Sevilla este al patrulea oraș ca mărime din Spania și de asemenea capitala și principalul oraș al Andaluziei și al provinciei Sevilla. Este situată în partea de sud-vest a peninsulei Iberice. Sevilla este capitala Comunității Autonome a Andaluziei precum și a provinciei Sevilla. De asemenea, Sevilla este considerată centrul artistic, cultural, financiar, economic și social al sudului Spaniei.Interesante sunt numeroasele obiective turistice (monumente, parcuri, grădini, biserici etc.). Printre monumentele cele mai faimoase se numără Giralda (Clopotul Catedralei) și Turnul de Aur. Cartierul Triana este unul dintre cele mai cunoscute cartiere ale Seviliei. Catedrala, Alcazarul și „Archivo de Indias” din Sevilia au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.Printre punctele principale de atracție se mai află: cartierul Santa Cruz, Tribunalul Antic (vechi), Piața Spaniei, biserica El Salvador, biserica della Maddalena, biserica Santa Ana (în cartierul Triana), Piața de Toros (cea de a doua incintă de coridă din lume, ca mărime, după cea din Mexic), Piața de America, palatul de las Dueñas, casa Pilatos și Alameda de Hercules (Grădinile lui Hercules).

Cordoba se află la poalele munților Sierra de Cordoba, pe o câmpie străbătută de râul Guadalquivir. Cordoba este un important punct de referință a culturii europene, un amestec al diverselor culturi care s-au stabilit aici de-a lungul istoriei. Întreg orașul a fost declarat patrimoniu mondial cultural UNESCO. Sunt numeroase atracții și repere religioase, cum ar fi Moscheea Cordoba și Sinagoga Cordoba. Există, de asemenea, multe biserici impresionante, memoriale, teatre, muzee și alte obiective turistice culturale. Cordoba oferă și grădini, parcuri și locuri de agrement, cu numeroase opțiuni tentante pentru relaxare.

Marbella este un oraș în sudul Spaniei, pe litoralul Mării Mediterane. Are circa 125 mii de locuitori. Marbella este una din cele mai importante stațiuni turistice de pe Costa del Sol. O mulțime de produse alimentare delicioase, petreceri pe plajă non-stop, precum și obiective turistice interesante, cum ar fi Muzeul Bonsai, oferă o experiență foarte specială. Mai mult decât atât, vârfurile munților Sierra Blanca oferă peisaje deosebite.

Palma de Mallorca este cel mai mare oraș și capitala provinciei și comunității autonome Insulele Baleare (Illes Balears) din Spania. Are în jur de 401.000 locuitori (2009), aproape jumătate din populația totală a insulei Mallorca. Palma de Mallorca este o importantă stațiune balneară. În oraș se află și una din reședințele de vacanță ale familiei regale spaniole, palatul Marivent. A devenit destinație turistică în 1950, numărul de turiști crescând substanțial în ultima jumătate de secol.

Un tur complet al orașului va cuprinde neapărat în circuitul său obiective cum ar fi Pueblo Español - muzeu arhitectural conceput ca un mic orășel, adunând laolaltă machete ale celor mai importante lucrări din arhitectura spaniolă clasică, și centrele comerciale importante – Av. Jaume III și Porto Pi, precum și porturile comerciale, Castell de Bellver - construit pe ruinele unui sit musulman, adăpostește un muzeu al descoperirilor arheologice și sculpturi clasice, având și avantajului unei minunate perspective asupra golfului.

Centrul istoric al orașului, în care se pot vizita: Catedrala "La Seu" (cu cea mai mare fereastră-rozetă din lume: 13 m diametru, peste 100 mp suprafață) și Museo Catedralicio – situate în apropierea mării, Banys Arabs – băile arabe, Museo de Arte Espanol Contemporaneo. În oraș sunt numeroase biserici, piețe și palate.

Ibiza este o insulă din arhipelagul Baleare, situată în vestul Mării Mediterane, care aparține Spaniei. Capitala insulei este orașul Ibiza. În dialectul local insula și capitala ei se numesc Eivissa. Insula face parte din patrimoniul UNESCO, fiind remarcată pentru biodiversitate și cultură. Face parte din arhipelagul Balearelor, fiind a treia insulă ca mărime, iar împreună cu vecina sa mai mică Formentera alcătuiește grupa Insulelor Pitiuse sau „Insulele pinilor”. Este numită și „Insula Albă” pentru arhitectura sa.

Sierra Nevada este cea mai sudvestică stațiune de schi din Europa, s-a organizat aici în anul 1996 Campionatul Mondial de schi alpin. Se află la 32 km de la Granada, iar din Madrid 435 km. Pârtiile de schi se situează între altitudinile 2100-3300 m. Pe cei 84 de km de pîrtii de schi sunt amplasate 19 schi lifturi. Aceste pârtii sunt bine întreținute si sunt foarte late. În această stațiune puteți găsi 13 școli de schi cu aproape 300 instructori de schi.La poalele munților (2100 m) gasiți multe hoteluri și puncte de distracție. Merită să încercați piscina, în care dealtfel găsiți și băi turcești, sauna. Din cauză că această stațiune este prefereată nu numai de către spanioli, ci vin turiști și din Portugalia, Anglia, Germania, prețurile sunt relativ mai scumpe decît în alte localități. În vreme senină se poate vedea până la Costa del Sol, ba chiar și până la munții Atlas.

OBIECTIVE TURISTICE:

Alhambra este un ansamblu de clădiri într-o fortăreață care domină câmpia și orașul Granada, situat în fața un cartier popular și pitoresc, Albaicin. De acolo se văd vârfurile înzăpezite din Sierra Nevada. Printre aceste clădiri se află un palat maur care glorifică acest complex, precum și palatul baroc al lui Carol al V-lea și o biserică ridicată pe amplasamentul unei foste moschei. Palatul a fost construit în secolul XIV, de către sultanii Nasrid. Alhambra este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică. Acesta, împreună cu Marea Moschee din Cordoba sunt cele mai prestigioase dovezi ale prezenței musulmane în Spania din secolul VIII până în secolul XV. Cuvântul Alhambra provine de la Al Hamra, " roșu " în arabă, datorită culorii stâncilor pe care este construit palatul.

El Escorial este un palat, dar pare mai mult decât atât. Este mănăstire, dar şi reşedinţă regală, are biserică, dar şi muzeu. Are capelă, dar şi o înfiorătoare cameră de tortură. Este un monument protejat de UNESCO, dar circumscrie şi cultivă o atmosferă extrem de rece şi rigidă. Este situat lângă capitala spaniolă, Madrid, dar are un aer cumva familiar nouă, cu arhitectura sa ce-o aminteşte parcă pe cea sovietică.Edificiul este situat la o distanţă de doar 45 kilometri de Madrid, la poalele Muntelui Abantos din Sierra de Guadarrama. El Escorial a fost centrul politic al imperiului spaniol, sub domnia regelui Philip II. Philip l-a numit pe Juan Bautista de Toledo drept arhitect, în anul 1559 și împreună au realizat El Escorial, un monument ce omagiază rolul Spaniei în calitatea sa de centru al lumii creștine. În prezent funcționeaza drept mănăstire, palat regal, muzeu și școala.

Sagrada Familia este o biserică din capitala Cataloniei, Barcelona (în nord-estul Spaniei). Catedrala, opera impresionantă, încă neterminată a lui Antoni Gaudi - Sfânta Familie - este unul dintre cele mai vizitate monumente ale Barcelonei. Timp de 43 de ani, Gaudi a adăugat structurii gotice inițiale improvizații bizare și turnuri ca niște coșuri de fum. Deși neterminată, Sagrada Familia rămâne capodopera arhitectului. Stilul neo gotic a lăsat să fie înlocuit cu stilul modernist al lui Gaudi, care era bazat pe forme găsite în natură.

Cuenca, aflat între Madrid și Valencia, reprezintă un exemplu magnific de oraș medieval, construit în munte. Numeroasele “case atârnate” sunt ridicate direct în stâncă, făcând din Cuenca unul dintre cele mai fascinante orașe din Spania, o nestemată a provinciei Castilla La Mancha.

Apeductul din Segovia este unul din monumentele cele mai importante păstrate din perioada romană pe Peninsula Iberică. Construit probabil în sec.I-II d.C., apeductul aducea apa izvorului Fuenfria în oraș. Vechiul apeduct poartă apa pe o distanță de 16 kilometri, de la râul Frío până în Segovia și a fost construit din 24000 de blocuri masive din granit, fără a folosi mortar. El încă furnizează apa orașului, chiar și în secolul XX.

Un oras linistit si nu foarte spectaculos, Pamplona a deveni faimos in intreaga lume pentru curajul (sau prostia?) locuitorilor care, an de an, se arunca in curse nebunesti alaturi de fiorosii tauri. Pamplona este capitala regiunii spaniole Navarra, iar pentru nationalistii basci este capitala istorica a Tarii Bascilor. Faima mondiala si-a capatat-o dupa aparitia romanului Fiesta ("The Sun Also Rises") al lui Ernest Hemingway, care descrie evenimentele ce au loc anual in Pamplona si care a atras turistii din intreaga lume in orasul spaniol.Cursele cu tauri de la Pamplona fac parte din festivalul anual dedicat Sfântului Fermin, sau Sanfermines cum îl numesc localnicii. Festivalul începe pe 6 iulie, la prânz, după ce primarul anunță oficial deschiderea, de la balconul primăriei. Se pare ca sărbătorile datează încă din secolul XIII. Atunci aveau loc în luna octombrie, iar caracterul religios era mult mai pronunțat. Astazi festivalul este presarat cu muzică, dansuri și voie bună. Cursele cu tauri încep pe data de 7 iulie, dimineața, la ora 8:00 și se repetă în fiecare zi, pana pe 14 iulie. Curajosii trebuie sa fie la linia de start la ora 7:30, îmbracați în alb, cu o eșarfă roșie la gât. Îi așteaptă o cursă de 825 de metri, care durează, în medie, trei minute. Taurii, șase la număr, sunt închiși în țarcul din piața Santo Domingo. La ora 8:00, o rachetă de semnalizare este lansată pentru a anunța că țarcul a fost deschis. Este urmată de o alta care anunță că taurii au părăsit țarcul și sunt liberi pe străzile ce alcătuiesc traseul dintre Santo Domingo și coridă. Din acest moment, fiecare este pe cont propriu. Unii dintre participanți nici măcar nu aleargă. Se opresc în fața țarcului și asteaptă să fie călcați în picioare de tauri. Este o onoare.

Palatul Regal din Madrid cunoscut și ca Palacio de Oriente (în limba spaniolă: Palacio Real sau Palacio de Oriente) este reședința oficialǎ a Regelui Spaniei din Madrid și este singura reședința a Ceremoniilor de Stat. Cu o suprafata de 135000 km2 și 3418 de camere, este cel mai mare palat regal din Europa.Totuși, Regele Juan Carlos și familia regală nu locuiesc în el, ci într-un palat mai modest, Palacio de la Zarzuela, de la marginea Madridului. Locul este deținut de statul spaniol și administrat de Patrimonio Nacional, o agenție publicǎ a Ministerului Președenției.Clǎdirea este localizatǎ pe Strada Bailén, în partea de vest a Madridului, în partea de est a râul Manzanares și este accesibil de la stația de metrou Ópera. Palatul este deschis parțial pentru public cu excepția cazului când acesta este utilizat pentru evenimente oficiale.