HURGHADA

(71 oferte)

Catre destinatie

Luxor

(1 oferte)

Catre destinatie

Marsa Alam

(1 oferte)

Catre destinatie

Sharm El Sheikh

(12 oferte)

Catre destinatie

Egipt


Egiptul este o tara araba din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, Israel, Golful Aqaba si Marea Rosie la sud de Sudan si la vest de Libia.

Egiptul este una din cele mai populare destinatii turistice din lume. Principalele atractii sunt vestigiile civilizatiei egiptene antice reprezentate prin ramasitele fostelor temple ale faraonilor egipteni, muzee cu artifacte gasite in mormintele faraonilor sau in urma altor sapaturi arheologice si culminand cu renumitul complex de piramide egiptene de langa Cairo. Cea mai mare piramida din Egipt este Marea Piramida a lui Khufu (cunoscuta ca si Piramida lui Keops) din complexul de piramide Giza, amplasat pe Platoul Giza, aceasta fiind cea mai inalta structura construita de oameni pana aproape de sfarsitul secolului ai XVIII-lea. In partea estica a acestui complex de piramide se gaseste si Marele Sfinx, egiptologii considerand ca acesta reprezinta capul lui Khafre.

Sharm el Sheikh este o alta atractie importanta din Egipt, reprezentata de ecosistemul din Marea Rosie care prin flora si fauna acesteia ofera experiente de neuitat pentru pasionatii de scufundari sau snorkeling. Cea mai importanta zona de scufundari este parcul national maritim Ras Mohammed situat in sudul Peninsulei Sinai. Nu in ultimul rand, desertul Egiptului ofera peisaje mirifice pentru pasionatii de fotografie sau pentru cei ce sunt amatori de jeep safari sau calatorii cu ATV-urile sau camilele prin desert. Mirajul desertului este un fenomen pe care nu trebuie sa-l pierzi daca te decizi sa-ti petreci vacanta in Egipt sau in alta zona in care ai ocazia de a calatori in desert.

Egiptul, cu farmecul lui aparte, adauga un mozaic de culoare pentru fiecare vacanta, oferind o experienta de neuitat chiar si celui mai sceptic turist.

Suprafata Egiptul are o suprafata de peste 1milion de km2, din care doar aproximativ 6000 de km2 reprezinta teritoriu acoperit de apa. Egiptul se intinde si in Asia prin Peninsula Sinai pe care o detine. Teritoriul Egiptului este format in mare parte din desert, desertul Egiptului fiind o prelungire a marelui Desert Sahara.

Populatia Egiptuluil este de aproximativ 80 de milioane de locuitori.

Scurt istoric Istoria Egiptului Antic s-a desfasurat de-a lungul cursului inferior al fluviului Nil odata cu stabilirea primilor oameni in urma cu 9.000 de ani. Dintre multele realizari ale egiptenilor antici enumeram construirea unor piramide, temple și obeliscuri monumentale, stiinta matematicii, practica medicinii, dezvoltarea sistemelor de irigare și a tehnicilor de productie agricola, primele nave cunoscute, tehnologia obtinerii faiantei si sticlei, noi forme de literature si cel mai vechi tratat de pace cunoscut (cu fiii lui Het). Egiptul a lasat o mostenire de durata. Arta si arhitectura sa au fost copiate pe scara larga, iar antichitatile sale au ajuns in cele mai indepartate colturi ale lumii.

Religie Populatia de aproximativ 80 de milioane poate fi impartit in 2 grupuri religioase: 85% de religia islamică, 10% crestini copti si 5% de religie mixta, Greco - ortodoxa, Greco - catolica, evangelica si cateva familii de evrei.