Hotel Lacu Rosu

Lacu Rosu, Transilvania, Romania

   Fara transport

Verifica oferte Hotel Lacu Rosu Lacu Rosu

  • Camera 1

In vecinătatea Lacului Roșu, intr-un mediu pitoresc se află hotelul nostru, care asteaptă in orice zi a săptămanii clientii obosiți de zgomotul orașului, călătorii dornici de relaxare.
In hotelul nostru vă așteaptă 47 de camere elegante, complet echipate cu tot confortul, care indeplinesc exigentele secolului nostru. După un somn odihnitor puteți explora cu forțe reinnoite imprejurimile Lacului Roșu.
Puteți face o excursie la Suhardul Mic, vă puteți plimba cu barca sau pornind de aici puteți explora intreaga Secuime, precum și mănăstirile moldovenești. Confortul camerelor este asigurat de mobilierul elegant, paturi confortabile, băi cu cabine de duș, minibar, televizor și internet.
Tipuri camere:
Superior Single
Superior Double Matrimonial / Twin
Superior Triple
Atracții turistice
Lacul Rosu (Ghilcos) este unul dintre cele mai renumite lacuri al Ţinutului Secuiesc si este situat la altitudinea de 938 m in partea centală a muntiilor Hăsmas. Lacul se află la 26 km de municipiul Gheorgheni, pe drumul national 12/C in statiunea cu același nume.
Lacul s-a format in vara anului 1837 sau 1838 cand grohotisul acumulat pe versantul nordvestic al masivului Ghilcos s-a alunecat creand un baraj natural impiedicand scurgerea paraielor din vale. Vraja deosebită a Lacului Rosu (Ghilcos) este amplificată de multimea trunchiurilor goale ale brazilor de odinioară care ies din apă, străpungand imaginea Suhardului Mic reflectat in oglinda lacului.
In jurul formării lacului s-au născut mai multe legende. In urma călătoriilor lui Orbán Balázs a scris mai multe legende, dar nu mentionează nici un mit despre Lacul Rosu. Prima dată Urmánczy Nándor scrie despre legenda Lacului Rosu in descrierea unei călătorii, in care descrie povestea unui secui bătran.
Dealul Melcului, Corund
Reducerea poate fi solicitată cu: Card turistic Sovidek-Hegyalja
Reducerea este valabilă pentru: bilet intrare
Utilizabil in intervalul de timp: pe parcursul intregului program
Limit de utilizare: utilizarea nelimitată
Rezervatie naturală geologică, cea mai mare ocurentă de aragonit din tară. Fostă carieră, in zilele noastre se poate urmări depunerea aragonitei din izvorul unicat in Europa, deoarece izvorul este in acelasi timp feruginos, sărat, calcaros, cu gaze naturale, hidrogencarbonati, CO2. Priveliste frumoasă, la 100 m de drumul 13A. Rangerii custodiei oferă ghidaj in sezon.
Harghita Mădăras
Muntii Harghita Mădăras face parte din punct de vedere geologic din lantul vulcanic neogen al muntilor Călimani-Gurghiu- Harghita, cu un relief constituit in cea mai mare parte din roci andezitice (curgeri de lavă si piroclastite), care se află la o altitudine cuprinsă intre 1.500 si 1.800 m. Varful cel mai inalt fiind Varful Mădăras (1801 m), se numeste si Muntele Sfant al Secuilor.
De pe varf avem o priveliste extraordinară asupra lantului: in vreme frumoasă putem vedea aproape toată depresiunea transilvanică, Platoul Harghita, Blatul Libanului, Muntii Gurghiu, Muntii Gheorgheni, Muntii Făgăras. Arealul Harghita Mădăras a fost desemnat ca sit Natura 2000, in scopul protejării biodiversitătii si mentinerii intr-o stare de conservare favorabilă a florei si faunei sălbatice, precum si a habitatelor de interes comunitar din Muntii Harghita. Este si un domeniu schiabil popular, partiile din zonă (4,5 km) sunt la cca. 1500 si 1760 m, sezonul de schi incepe in decembrie si poate dura pană in mijlocul lunii aprilie, in această perioadă cu sigurantă există zăpadă pe partii, desigur asta depinde si de vreme. Traseu spre Harghita Mădăras se porneste din Vlăhita pe un drum forestier (cam 10 km), este accesibil cu masina pana la cabane, de unde numai cu o plimbare plăcută se poate ajunge la varf. Puteti solicita si transport cu cărută condusă de tractor. In timpul iernii este recomandat folosirea lanturilor!s
Mestecănisul de la Reci
Rezervatie floristică cu o suprafată de cca. 34 ha situată in lunca Raului Negru, afluent al Oltului, reprezentată de un complex de mlastini eutrofe, populate de o serie de specii rare, relicte glaciare cum sunt: mesteacănul pitic (Betula nana), feriga (Drzopteris cristata), angelica sălbatică (Angelica palustris).
Acces: DN11 – de la Predeal 60 km.
Cheile Varghisului Varghis
Este una dintre cele mai frumoase zone din judet, plină de rarităti ale naturii, fiind vorba de un pejsaj carstic, cu pereti de stancă. In stramtoare există mai mult de o sută de pesteri a căror localizare si descriere a fost incepută de către Orbán Balázs, si finalizată de către geologul Dénes István.
Cu o rezervatie naturală de 810 hectare a fost inclusă in reteaua ecologică Natura 2000. Custodele ariei naturale protejate este Asociatia Lumea Pierdută din Baraolt.
Cheile Bicazului
Cheile s-au format prin erodarea calcarelor mezozoice mai putin dure. Asocierea tipurilor de roci diferit colorate si variate ca formă si alcătuire, intalnite pe traseul Bicazu Ardelean – Lacu Rosu, face ca imensa despicătură a văii Bicazului să constituie unul din cele mai remarcabile trasee turistice din Carpati. Cheile sunt străjuite de culmile: Ucigasul, Piatra Altarului (Turnul Bardosului), Suhard. Pe unele stanci există trasee pentru practicarea alpinismului. In zonă se pot admira si alte obiective turistice atractive: Lacul Rosu, Cheile Şugăului, Cheile Laposului, Cheile Cupasului, Pestera Munticelu.
Regiunea Lacu Rosu-Cheile Bicazului oferă una dintre cele mai importante terenuri de cătărare pe stancă. Stancile sunt formate din calcar, iar in urma eroziunii si a miscărilor tectonice s-au format crăpături si scorburi, astfel zona a devenit perfectă pentru cătărarea pe stancă.
Lacul Sfanta Ana este cea mai splendidă comoară naturală a Ţinutului Secuiesc, fiind unicul lac vulcanic din Europa Centrală si de Est, format pe fundul craterului sudic al masivului Ciomatu. Spre nord, aproape de lac, in celălalt crater se află Tinovul Mohos, o rezervatie naturală care adăposteste plante rare si unice, relicte glaciare. Cele două cratere sunt incluse in aria protejată Natura 2000 „ROSCI0248 Lacul Sfanta-Ana – Tinovul Mohos”. Se află la o altitudine de 950 metri deasupra nivelului mării.
Lacul cu o formă de paletă de pictor are o suprafață de 19,3 de hectare, o circumferintă de 1617 metri și o adancime generală de 4 metri. Lacul nu are izvor, apa lacului este acumulată din precipitatii, in special zăpezile munților dimprejur care se topesc primăvara. Lacul este separat de Tinovul Mohos, mlastina de turbă doar de o coamă ingustă. Fauna și flora lacului este săracă din cauza lipsei de nutrienti. Pe malul de nord, nord-vest lacul a inceput să se umple, fundul lacului este acoperit de un strat gros de nămol. Langă lac se află capela Sfanta Ana, unde in fiecare an este organizat un pelerinaj de ziua Sfantei Ana cu participarea a mii de catolici religioși.
Castelul Lázár Lăzarea
Este așezat la 6 km nord de Gheorgheni, pe partea sudică a muntelui Szármány. Intemeierea localitătii datează candva intre secolele XII-XIII. Denumirea si-a căpătat probabil din numele original al muntelui: Szár (-hegy). Existenta localitătii este in stransă legătură cu istoria familiei Lázár.
Spre deosebire de o cetate, care inseamnă edificiu intărit printr-un sistem de fortificatii care deserveste scopuri administrative si militare, castelul e perceput ca o clădire mare, medievală, prevăzută cu turnuri si cu creneluri, inconjurată de ziduri si de santuri, care servea ca locuintă seniorilor feudali. Ca in majoritatea cazurilor a castelelor in Transilvania sau Europa, clădirea predecesoare castelului a fost un asa-numit donjon sau turn de locuintă. Turnul de locuintă din castelul Lázár datează din anul 1450.
Castelul Lazar situat aproapee de centrul satului Lăzarea, este unul dintre cele mai frumoase exemple a arhitecturii renascentiste din Transilvania. Castelul cu creneluri totodată a fost una dintre cele mai atractive resedinte nobiliare din secolul al XVII-lea din Transilvania.In holul cu boltă in ogivă există inscriptii cu litere gotice din anul 1532. Zidul de incintă este dotat cu patru bastioane. Intrarea in curtea castelului se face prin turnul de poartă pe latura sudică.
Lacul Ursu, Sovata
Lacul Ursu din statiunea Sovata, este cel mai mare lac heliotermic din lume, unic in Europa.
Lacul Ursu s-a format in perioada 1875-1880, in urma prabusirilor si alunecarilor de teren care au blocat paraiele Toplita si Auriu, are 46.000 mp, o adancime de 18 m, iar apa acestuia este recomandata pentru tratarea afectiunilor ginecologice, ale aparatului locomotor, afectiunilor cardiovasculare, digestive si endocrine, precum si pentru tratarea starilor posttraumatice. Dupa folosire, namolul pentru impachetari este aruncat inapoi in lac, pentru ca, astfel, in scurt timp, isi reface proprietatile. Medicii spun ca, din cercetari, reiese ca mai exista resurse de namol pentru inca 70 de ani.
Temperatura inregistreaza vara un salt pana la 32-34 grade Celsius la o adancime intre 1,5 si 2,5 m, iar de la 5-6 m, temperatura se pastreaza de 21-26 grade Celsius tot timpul anului. Primul document care aminteste de Sovata ca loc de cura este o scrisoare din anul 1597 a lui Mihail Kornis, prin care acesta pune in evidenta efectele terapeutice ale apei sarate.