Hotel Lebada

Amara , Muntenia, Romania

Pret persoana/noapte fara taxe de la 135 Lei

   Fara transport

1 nopti cazare

Mic Dejun

Verifica oferte Hotel Lebada Amara

  • Camera 1
Perioada Masa
Camera Dubla Standard 4*
01.05
30.11
Mic Dejun 135 Lei
pers/noapte

Oferta de odihna include cazare loc in camera dubla 3* si mic dejun sau pensiune completa meniu fix.

Localizare:
Hotelul LEBĂDA, clasificat la trei stele, are o capacitate de 111 camere twin / duble. Baza de tratament și restaurantul se găsesc tot in incinta hotelului. Totodată hotelul dispune de săli de conferințe, bar, restaurant, bibliotecă, sală de intreținere fizică și o modernă plajă situată pe malul lacului Amara.
Situat in centrul Campiei Bărăganului, intr-un parc dendrologic de 120 ha pe malul lacului AMARA, la 7 km de municipiul Slobozia și 125 km de București, hotelul Lebăda reprezintă o atracție deosebită pentru turiști sosiți in stațiune.
Hotelul are in dotare o plajă terapeutică autorizată și monitorizată anual de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică prin analize fizico-chimice si bacteriene la apa de imbăiere, structurată pe plajă nudism barbați, femei și comun.
Factorii climaterici de cură sunt apa puternic mineralizată din lacul Amara și nămolul sapropelic recomandat in tratamentele reumatismale, ginecologice, dermatologice, pareze și paralizii, afecțiuni neurologice periferice și altele.
Elementul de bază de la Amara este nămolul. După condițiile de formare și proprietățile fizico-chimice generale, acesta face parte din nămolurile de lacuri continentale și are un continut de 39% substanțe organice, 41% substanțe minerale și 20% apă. Rezerva nămolului terapeutic, onctuos, negru-verzui, care in contact cu aerul devine cenușiu, a fost evaluată la 409.860 mc. Practic insă namolul, cu un strat in lac de 0,03 m, pană la 1,10 m este inepuizabil, datorită modului său de formare: in fiecare an, de la inceputul lunii iunie, plantele acvatice și microorganismele impreună cu vegetația de stufăris, precum și cu elementele anorganice foarte mărunte aduse de vant, cad in lac. In contact cu apă putrezesc, transformandu-se in namol sapropelic. Primele cercetări microbiologice au fost efectuate in 1904 de către prof. Paul Bujor, iar studii sistematice asupra florei și faunei – de către cercetători din cadrul Institutului de balneologie și fizioterapie.
Nămolul sapropelic, apa lacului si climatul – excitant de stepa sunt principalii factori terapeutici ai stațiunii balneoclimaterice Amara.
Tratamentul – se asigură in baza de tratament proprie, aflată in incinta hotelului, amplasată pe doua nivele (parter și etaj).
Asigurăm in intervalul de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 16.00 două proceduri diferite (minim 28 de proceduri), una de hidroterapie (baie cu namol la cada, baie minerala, impachetare cu namol si altele) si o procedura de electroterapie, fizio sau kinetoterapie la indicația medicului curant.
Procedurile de hidroterapie se asigură cu apa minerală din lacul Amara, care este incalzită și distribuită la căzile din baza de tratament, iar procedurile cu namol sapropelic sunt asigurate cu namol extras din lac de angajatii Administratiei Nationale “APELE ROMANE” - Administratia Bazinala de Apa Buzau – Ialomita si livrat, cu factura, in baza contractelor incheiate. Namolul sapropelic este depozitat in bazine de nămol din care zilnic, prin instalații specifice, este transferat in funcție de numărul de turiști, in bucătaria de nămol. De aici, incălzit la o anumită temperatură (indicată de medicul specialist) este distribuit cu ajutorul pompelor, in baza de tratament, la cabinele pentru impachetare cu nămol sau baie cu nămol la cadă.
Celelalte proceduri de electroterapie, fizio sau kinetoterapie sunt asigurate in cabine dotate cu aparatură medicală modernă asistată de asistenți medicali specializați in BFT.
AFECȚIUNI CARE SE TRATEAZĂ
In baza de tratament se tratează:
afecțiuni reumatismele degenerative – spondiloza cervicală, dorsală și lombară, artroze și polioartroze
afecțiuni reumatismale inflamatorii – stări alergice articulare după reumatism articular acut sau după infecții de focar, spondilita anchilozantă
afecțiuni reumatismale articulare–tendinoze, tendo-mioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala
afecțiuni posttraumatice – dureri articulare posttraumatice, recuperare după imobilizări in aparat gipsat, recuperări după operații pe mușchi, articulații și oase, entorse și luxații
pareze și paralizii posttraumatice ale membrelor, polineuropatii, sechele după poliomielită
afecțiuni neurologice periferice, nevralgii, neuropatii cu diverse cauze, pareze și paralizii de nervi periferici, polinevrite
afecțiuni ginecologice – metroanexita cronică, sterilitate secundară, insuficiență ovariană.
Cele mai importante proceduri sunt cele cu factori sanogeni naturali, respectiv apă mineralizată și nămolul sapropelic. Procedura “baie cu nămol la cadă” (cea mai solicitată) se efectuează in cabinele dotate cu căzi de fontă emailate recordate la rețeaua de canalizare care se alimentează cu apă minerală din lac, incălzită in boilere de inox in centrala termică. In aceste căzi, la recomandarea medicului specialist, se adaugă 10 kg de nămol sapropelic incălzit și el in bucătaria de nămol “la temperatura de 40oC”. Timpul de sedere a pacientulul in cada cu nămol este menționat pe fișa de tratament și poate fi de la 5 la 15 minute in funcție de recomandarea medicului curant. Pacienții sunt supravegheați de băieși (infirmieri) și de o asistentă BFT.
Impachetarea cu nămol sapropelic este o altă procedură importantă care constă in așezarea pacienților pe paturi speciale din lemn acoperite cu pături și folie PVC. După ce pacienții sunt unși cu namol sunt infăsurați cu un cearceaf,folie și pătura și in funcție de recomandarea medicului curant pot efectua de la 5 la 15 minute / procedură, după care, la dușul cu apă minerală din lac, pacienții vor indepărta stratul de nămol și vor merge la cameră pentru a rămane cel puțin o oră in cameră, numai in acest fel tratamentul este extrem de benefic.
Se poate constata ca o procedură poate dura de la 5 la 15 minute in serii de cate 12 persoane pentru baie cu nămol la cadă și 12 persoane pentru impachetarea cu nămol. Intr-o zi se pot efectua circa 300 proceduri de băi cu nămol la cadă, circa 300 proceduri de impachetări cu nămol și 280 proceduri băi minerale la cadă.
Baza de tratament tot in zona de hidroterapie este dotată cu 4 băi galvanice cu patru celule (două pentru picioare , două pentru maini) – care sunt alimentate, de asemenea, cu apă din lac. Timpul de execuție al acestei proceduri variază de la 3 la 10 minute, in funcție de recomandarea medicului curant.
O altă procedură utilizată in special de persoanele care nu suportă băile cu nămol este solux cu nămol care constă in ungerea parțială (articulații, zone de pe coloana vertebrală etc.) cu nămol și uscarea cu lămpi cu becuri ultraviolete, apoi indepartarea nămolului cu apă minerală. Aceasta procedură poate dura de la 5 la 15 minute.
Programul bazei de tratament este de luni pană vineri, de la 08:00 la 16.00, dar uneori se poate prelungi in funcție de solicitări la recomandarea medicului specialist.
REZULTATE OBTINUTE ȘI NOTORIETATE OBȚINUTĂ
La Amara turistii revin in special pentru tratamentul cu factori naturali sanogeni, adică pentru namolul sapropelic și apa minerală din lacul Amara. Sunt persoane care sosesc aici in carucior și după un sejur de 18 zile pleacă in baston sau alte persoane, in special cei mai tineri (cu sechele după accidente) sosesc in carje și pleacă recuperați total.
Tratamentul cu namol și apa minerală este completat cu proceduri de electroterapie, masaj parțial sau total și gimnastică medicală. Tot acest complex de proceduri permit de cele mai multe ori recuperarea pentru cel putin 6 luni de zile (pentru cei mai in varstă) sau chiar de un an de zile pentru cei mai tineri.
Sunt persoane care, la recomandarea medicului de familie sau medicul specialist din zona din care provin, vin la Amara, pentru prevenție a afecțiunilor reumatismale, in special, tratamentul cu factori naturali reprezentand un act benefic de recuperare.
Situat in centrul Campiei Baraganului, intr-un parc dendrologic de 120 ha pe malul lacului AMARA, la 7 km de municipiul Slobozia si 125 km de Bucuresti, hotelul Lebada reprezinta o atractie deosebita pentru turistii sositi in statiune.
Cazarea este asigurata in camere single, duble si apartamente cu grup sanitar propriu. Schimbarea lenjeriei de pat se face la 5 zile, iar a prosoapelor la 2 zile. Curatenia in camere se asigura zilnic. Dezinfectarea grupurilor sanitare se realizeaza zilnic, cu material de intretinere, curatenie si dezinfectare. Se asigura apa calda dupa un program stabilit. Se asigura acces la televizoare in spatii special amenajate. Accesul la etajele superioare este asigurat de 4 lifturi cu o capacitate de 6 persoane fiecare. Lenjeria este spalata in spalatoria proprie ce functioneaza permanent, cu personal de specialitate. Incalzirea spatiilor de cazare precum si prepararea apei calde este asigurata de o centralã termica proprie dotata cu cazane de ultima tehnologie.
Printre afectiunile terapeutice tratate aici se numara:
afectiuni ale aparatului locomotor
reumatism degenerativ, inflamator si articular
sechele posttraumatice
afectiuni neurologice periferice (pareze, paralizii, sechele dupa poliomielita)
afectiuni ginecologiceafectiuni asociate (dermatologice, endocrine, boli profesionale)