Bassen Pension

Bazna, Transilvania, Romania

Pret persoana/noapte fara taxe de la 75 Lei

   Fara transport

1 nopti cazare

Mic Dejun

Verifica oferte Bassen Pension Bazna

  • Camera 1
Perioada Masa
Camera Dubla
01.12
20.12
Mic Dejun 75 Lei
pers/noapte

Localizare:
Situați in inima Transilvaniei, in zona cu influență germană, suntem o pensiune a cărei caracterizare se poate face prin atributul “mic dar shic”. Amplasarea in Bazna, un vechi sat săsesc care in același timp este și o renumită stațiune balneară conferă o dublă valență a acestui loc. O dată ajunși la noi vă veți simți ca in casa bunicii de altădată, unde mirosul de iarbă sau de fan se imbină armonios cu cel a merelor sau a bucatelor tradiționale avand in același timp intreg confortul prezentului.
Liniștea și calmul acestui loc vă vor impresiona, activitățile vieții satului vă vor incanta și vă vor aduce aminte de copilărie, frumusețea clădirilor și a bisericilor fortificate din zonă vă vor aminti de istoria zonei.
Există o motivație pentru majoritatea categoriilor de oaspeți ce doresc să vină aici:
pentru cei ce doresc un tratament balnear – acesta fiind de cea mai bună calitate și cu efecte remarcabile, pentru toate categoriile de varsta.
pentru cei ce doresc să se relaxeze și să se odihnească – aici vor găsi liniștea și pacea satului transilvănean, iar grădina noastră ii va incanta doar cu sunetele naturii.
pentru cei ce doresc o vacanță activă - avem pregătite trasee de biciclete și de trekking , ce ating diferite obiective turistice dar și frumoase zone din natură.
Cazare:
Bassen Pension are 3 corpuri de clădiri pentru cazare cu un total de 10 camere. Casa principală sau casa bunicii are 6 camere, toate diferite, fiecare dintre acestea avand un nume specific. Aici veti gasi camera ca: Schmetterling, Grille, Marienkäfer, Glühwurmchen, Hummel si Biene. Pe langă aceasta există căsuțele din povești, situate in grădina, fiecare cu cate două camere. La fel si aici fiecare camera are un nume: camera cu halbe, camera cu ceasuri, camera cu masti si camera cu farfurii, identificate dupa decorurile aflate la intrare.
Toate camerele sunt clasificate la standard de 3 stele, dotate cu băi individuale cu duș, decorate cu bun gust. Nici o cameră nu seamănă cu cealaltă, in fiecare veți avea surpriza de a găsi un element nou, deosebit. Pensiunea dispune de 5 camere cu pat matrimonial și 5 camere twin. Majoritatea camerelor suportă un pat suplimentar.
Merită să incercați să dormiți in fiecare dintre aceste camere, fiecare noapte in parte va fi o experiență unică, putand savura atmosfera de poveste.
In perioada octombrie – aprilie căsuțele din povești sunt inchise, funcționand doar casa bunicii.
Servicii masa:
Masa se poate servi fie in sala de mese cu o capacitate de maxim 20 de persoane, fie pe terasă sau in grădină.
Fiecare dintre aceste spații de servire a mesei oferă o experiență unică prin decor și atmosferă.
Mancarea gătită in casă după gustul bunicii, este tradițională și realizată din produse naturale. O mare parte dintre bunătățile pensiunii se realizează chiar in casă. Zacusca, carnațul, dulcețurile și multe altele pot satisfice cele mai alese gusturi.. Branzeturile vin de la vecinii nostri, oieri, direct de la stană, proaspete. Avem preparate doar de noi știute, cum ar fi ciorba a la Bassen Pension sau ciolanul sasesc, care cu siguranță vă vor incanta gustul. Deserturile noastre vă vor aduce aminte de dulciurile copilăriei.
Secretul tuturor acestor bunătăți este sufletul și dragostea cu care le preparăm pentru dumneavoastră.
In ceea ce privește băutura și aceasta este proprie casei, ne-am bucura să ne treceți pragul inchinand o pălincă, să continuați cu o afinată și o vișinată, urmate de un vin al casei. La finalul mesei vă invităm la o cireșată din cirese negre, un digestiv pe care il veti aprecia.
Avem o listă de meniu, pe care o găsiți atat pe site cat și la noi in casă. De cele mai multe ori ne place să dăm frau liber fanteziei și să gătim multe alte bunătăți după sufletul hangiului și al oaspeților săi. Ne-am bucura să ne provocați și totodată să aveți incredere in propunerile noastre.

Optional Masa : demipensiune : 50 lei / pers / zi, pensiune completa : 80 lei / pers / zi. Masa se serveste in regim de pensiune, meniul fiind fix si prestabilit cu turistii cu o zi inainte. Meniurile sunt traditionale si specifice zonei.