Alanya

(6 oferte)

Catre destinatie

Antalya

(4 oferte)

Catre destinatie

Belek

(41 oferte)

Catre destinatie

Kemer

(5 oferte)

Catre destinatie

Kundu

(1 oferte)

Catre destinatie

Lara

(15 oferte)

Catre destinatie

Side

(6 oferte)

Catre destinatie

Regiunea Antalya


Antalya, Turcia

Antalya este o destinatie pentru familiile cu copii, pentru cuplurile dornice de relaxare si distractie, iubitori ai sporturilor nautice, cat si pentru cuplurile aflate in luna de miere. Antalya inseamna plaja, soare si ALL INCLUSIVE, dar, regiunea ofera, pe langa acestea, si posibilitati pentru excursii culturale

Localizare: Este situata pe coasta mediterana a Turciei la Sud Vest si cuprinde pe langa orasul Antalya si o serie de statiuni: Lara, Belek, Kemer, Side si Alanya.

Informatii Geografice: Este situata la poalele muntilor Taurus, fiind supranumita si capitala rivierei turcesti. Se afla la 546 km de orasul Ankara si 727 km de Istanbul.

Clima: Mediteraneana, cu aprox 300 zile de soare pe an, cu temperaturi medii de 25-30 oC.

Gastronomie: Toate hotelurile din zona vin in intampinarea turistilor cu diferite feluri de mancare traditionale pentru a fi siguri ca prezinta in intregime traditiile regionale.Preparate traditionale: Doner Kebap, Sis Kofte – chitelute la gratar, Sarma – sarmalute cu orez, Cerkez Tavugu – pui fript in lut, servit cu pesmet, nuci si sos de piper rosu, Borek – placinte cu umpluturi diverse, Helva – traditionala halva, Asure – desert din cereale si zahar sau vestitele Baklavale.

Sport si activitati pentru timpul liber: rafting, scufundari, hipism, golf, jeep safari, quad safari, parasailling, plimbari cu hidrobicicleta (sau orice sport nautic motorizat sau nu), tenis de camp, tenis de masa, volei.

Shopping: Aici regasiti numeroase bazaruri ce reunesc la un loc produse din piele, articole de imbracaminte, bijuterii in special din aur sau obiecte de artizanat locale

CARACTERISTICI STATIUNI:

Antalya este o statiune aleasa de obicei pentru plaje si distractie, dar si pentru numeroasele modalitati de petrecere a timpului liber: scufundari, navigatie, zbor cu parapanta, Centrul istoric al orasului, Kaleiçi, este, de asemenea, si centrul turistic al Antalyei unde se regasesc o multime de hoteluri si cluburi, restaurante si baruri 

Alanya are sezonul de plaja este cel mai lung din toata Turcia si se adreseaza turistilor cu un buget mai redus, unde hotelurile ofera servicii bune la preturi avantajoase.Plaja este cu nisip fin si intrare lina in apa. 

Belek este o destinatie exclusivista potrivita pentru o vacanta de lux fiind renumita pentru terenurile de golf foarte bine intretinute.,plaje lungi, sate de vacanta, hoteluri moderne, si paduri,. Cluburile de 5 stele de un lux deosebit si in regim de "ultra all inclusive" va ofera posibilitatea petrecerii unei vacante moderne in acest paradis al nisipului si al marii.

Kemer imbina padurile de pin cu muntele si plajele insorite.Statiunea se adreseaza in special celor care preferasa stea la piscine deoarece plaja este cu pietricele, iar marea este agitata. In statiune este un aqua park si un parc de odihna – Moonlight, dar si de numeroase discoteci in aer liber.

Side este un muzeu in aer liber oferind multe obiective turistice si reprezinta alegerea ideala pentru cei care isi doresc plaje cu nisip fin si intrare lina in apa.

Lara este statiunea cunoscuta si ca Vegas-ul turcesc si cuprinde mai multe hoteluri de caliatte superioara ce ofera servicii complete. Din acest motiv este alegerea ideala pentru familiile cu copii.Statiunea se bucura de una dintre cele mai lungi plaje de nisipi galben auriu din Turcia, desi nisipul nu este tocmai fin.Multe dintre hoteluri au o portiune de plaja privata si sunt dotate cu piscina, gradini si zone de distractie pentru intreaga familie.