Cine este Online?

47 useri online

Newsletter

Introduceti adresa de mail pentru a va abona la newsletter.
Statiuni turistice in Romania
Baile Felix

Localizarea statiunii
Statiunea Baile Felix este situata in partea de Nord-Vest a Romaniei, la 9 km de Oradea, la o altitudine de 140 m.
Conditii climatice si de mediu
Climat continental, moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana. Temperatura medie anuala este de 10o C.
Renume/ Succese/Aprecieri
In 1896 apele termale de la Baile Felix au primit medalia de aur si Diploma de onoare la Expozitia internationala de la Viena.
Tratamente balneare
Se realizeaza tratamente complexe pentru afectiunile reumatismale, neurologice si ginecologice, prin folosirea factorilor naturali curativi (ape minerale bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice si magneziene). Bazele de tratament au spatii amenajate, instalatii si aparatura medicala pentru aplicarea urmatoarelor proceduri si tratamente: balneatie cu ape minerale, hidroterapie, aplicare de namoluri terapeutice, kinetoterapie, masoterapie, electroterapie, terapie respiratorie. Tratamentele sunt efectuate sub supravegherea personalului medical.
Atractii turistice in zona
In apropiere de Baile Felix
Lacul Petea - (monument al naturii, lac cu apa termala cu o temperatura de 30oC, ce adaposteste o serie de relicte tertiare dintre care cea mai importanta este nufarul subtropical Nymphaea lotus thermalis),
Oradea
Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea cu sectii de arheologie si istorie, arta populara, etnografie, atiintele naturii, arta plastica romaneasca si universala.
Biserica cu Luna - Catedrala Episcopala Ortodoxa Romana ridicata la sfarsitul secolului XVIII. Biserica adaposteste un orologiu unic in Europa, construit la sfarsitul secolului XVIII al carui mecanism indica fazele lunii.
Catedrala Romano-Catolica ridicata in a doua jumatate a secolului XVIII, cea mai mare biserica in stil baroc din Romania.
Chiscani
Pestera Ursilor caracterizata printr-un numar mare de formatiuni speologice, unica intre pesterile amenajate turistic. Aici poate fi intalnit un mare numar de resturi fosile ale ursului de caverna (Ursus Spelaeus) disparut in urma cu cca. 15000 de ani.
Regiunea Padis - situata in nordul Muntilor Bihor, cu zone de un pitoresc aparte:
- Cetatile Ponorului, zona bogata in formatiuni carstice (Ghetarul Focul Viu);
- Cheile Somesului Cald;
- Cheile Galbenei.
Pestera Scarisoara - situata in sudul Muntilor Bihor, monument al naturii care adaposteste un ghetar cu o suprafata de peste 5000 mp.

 

Hoteluri

Hotel Muncel

Hotel Padis 

Voteaza Spune unui prieten Imprima Trimite cerere


Informatii Statiune
Media Voturilor: 3.42 (Din max. 5)
Numar voturi: 12
Afisari: 9137
Valabila din: 2006-12-19 12:06:06
Ultima modificare: 2012-04-12 12:42:32

Cautare Rapida

Parerea ta conteaza

Ce destinatie de vacanta preferati?
 
 
 
 
 
 

Oferta Zilei

durau.jpg
Navodari

Sind Romania

Agentia de turism Sind Romania va ofera: cazare hoteluri, vacante in Romania, tratamente balneare, oferte turistice in Romania, etc 

Copyright © Sind Romania 2007 - Web Design Romania | macrosoftware.ro | Promote your business Online
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates