Costa Adeje

(45 oferte)

Catre destinatie

Costa Del Silencio

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

El Medano

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Guia De Isora

(2 oferte)

Catre destinatie

Las Galletas

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Los Cristianos

(7 oferte)

Catre destinatie

Playa De Las Americas

(38 oferte)

Catre destinatie

Playa Del Medano

(1 oferte)

Catre destinatie

Playa Paraiso

(2 oferte)

Catre destinatie

Puerto De La Cruz

(48 oferte)

Catre destinatie

Puerto de Santiago

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

San Miguel De Abona

(3 oferte)

Catre destinatie

Santa Cruz de Tenerife

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Tenerife


Tenerife, Spania

Tenerife este insula primaverii eterne. Este o insula fascinanta ce ofera plaje spectaculoase, vulcani, munti, paduri luxuriante, fauna si flora exotica, dar este renumita si pentru zona de cluburi, centrele comerciale cu preturi accesibile, locatiile romantice si locuitori prietenosi.

Locatie Este situata la numai 300 km de coasta Africii de Nord. 

Informatii geografice Tenerife este de origine vulcanica. Insula este dominata de muntele vulcanic Teide, considerat a fi cel mai inalt varf din Spania (3718m). Insula Tenerife este deservita de 2 aeroporturi, North Airport si South Airport si este centrul turistic si economic al arhipelagului, cu o populatie de 222.643 locuitori. Este insula contrastelor naturale - sudul insulei este arid, cald si renumit pentru plajele sale largi de nisip (Playa de las Americas, Costa Adeje, Los Cristianos), iar nordul insulei este foarte verde si impadurit, predispus la ploi sporadice.

Clima Tenerife este insula primaverii eterne.Doar intr-o ora de condus, poti trece de la o baie in ocean la o plimbare prin zapada pe muntele Teide.

Gastronomie Specifice insulei sunt «gofio», un sortiment de patiserie substitut al painii, «Papas Arrugadas», cartofi fierti preparati cu condimente si sosuri, preluate din aria culinara a insulei-Mojo, «Caldereta» si «Sanchoco Canario», retete traditionale de peste.

Sport si activitati pentru timpul liber Aici puteti practica nenumarate sporturi: golf, calarie, tenis, trekking, hiking, ciclism, parapanta, surfing, windsurfing, scufundari, pescuit, navigat, etc.

Shopping Parfumuri, bauturi, tigari si produse electronice - toate acestea sunt mai ieftine in Tenerife. Putem spune ca insula este un imens Duty Free, pentru ca aici, la produse nu se aplica TVA. Asta face din Tenerife un paradis al cumparaturilor, locul de unde poti cumpara la preturi mai mici decat in alte parti ale lumii. Cele mai bune centre comerciale sunt in in zona de nord, in special Santa Cruz, in Playa de Las Américas si Costa Adeje. Magazinele din statiunile pline de turisti sunt deschise toata ziua, dar cele din afara statiunilor respecta cu strictete siesta intre 13:30-16:30.

CARACTERISTICI STATIUNI:

Playa de las Americas situata in partea de sud-vest a insulei, intre orasele Arona si Adeje, este una dintre cele mai indragite statiuni din Tenerife. Aici veti gasi o gama larga de baruri si restaurante si cea mai agitata viata de noapte de pe Insula.

Soare, mare, plaje cu nisip negru dar si cu nisip auriu adus din Africa, Sangria, magazine toate le gasiti in Playa de las Americas.

Playa del Medano este o statiune mica situata in sudul Insulei Tenerife, la 7km de Aeroportul International Reina Sofia. Aici se afla una dintre cele mai mari plaje naturale cu nisip alb, avand o lungime de 2km, ideala pentru windsurfing si kitesurfing.

Puerto de la Cruz este principala statiune turistica din nordul Insulei Tenerife, bogata in vegetatie tropicala, un loc propice pentru cei interesati de cultura din insula.

Una dintre cele mai importante plaje din aceasta statiune, Playa Jardin este situata in vestul orasului Puerto de la Cruz, inconjurata de gradini, avand vedere catre Vulcanul Teide. De-a lungul promenadei se afla Complexul - Lago Martianez - care are 6 piscine, loc de joaca pentru copii, un lac si un Casino.

Costa Adeje este una dintre cele mai mari statiunei din Tenerife, situata in sud-vestul insulei, avand cele mai noi hoteluri, restaurante de luxe, magazine.

Costa Adeje este recomandata atat pentru cupluri cat si pentru familii cu copii.

Los Cristianos este cea de a doua statiune ca marime din sudul Insulei Tenerife, aflata la doar 5 minute de Playa de las Americas. Cea mai populara plaja din statiunea Los Cristianos, este Playa de las Vistas avand nisip auriu adus din Sahara. 

Aici se gasesc numeroase restaurante cu meniuri variate, baruri, magazine, cafenele.

Playa de la Arena se afla in vestul insulei Tenerife si este populara in acesta zona datorita curateniei, fiind catalogata multi ani la rand cu distinctia Blue Flag. Statiunea Playa de la Arena se invecineaza la nord cu statiunile Puerto Santiago si Los Gigantes, stancile celei de-a doua fiind vizibile de pe plaja statiunii.

Buena Vista del Norte situata in nordul Insulei Tenerife, la 75km de capitala Santa Cruz de Tenerife si la 65km de aeroportul Tenerife Nord. In acest oras predomina arhitectura Andaluza.

Guia de Isora se afla in partea de vest a Insulei Tenerife, in apropiere de satul pescaresc Alcala. Cea mai populara plaja din statiune este Playa San Juan cu nisip negru. Langa plaja se afla un mic port.

San Miguel de Abona este unul dintre cele mai vechi orase din sudul Insulei, aici turistii se pot bucura de adevarata viata din Tenerife.