Cambrils

(1 oferte)

Catre destinatie

Pineda de Salou

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Salou

(4 oferte)

Catre destinatie

Costa Dorada


Costa Dorada, Spania

Aici puteti gasi nisip fin care se aseamana cu aurul, sau puteti vizita parcul natural cu Delta raului Ebre, zona naturala protejata. Mai mult, va puteti bucura de gastronomia bogata in fructe de mare si peste si aveti posibilitatea de a degusta vinuri locale renumite la nivel mondial.

Locatie: Este o regiune de coasta in extremitatea sudica a Cataloniei. Capitala coastei este Tarragona si este impartita in 13 judete insumand 131 de orase. Cu o suprafata de 2999 de kmp, Costa Dorada impreuna cu delta raului Ebre formeaza provincia Tarragona care la randul ei, alaturi de Lleida, Girona si Barcelona formeaza una dintre provinciile Cataloniei.

Informatii geografice: Cunoscuta si sub numele de “Coasta de Aur” datorita culorii nisipului atunci cand soarele straluceste, ofera zonele de un spectru de culori intre verde si maron reprezentate de ierburi, frunze si arbori, in special pini. In contrast cu aceasta zona, partea de coasta este dominata de un albastru marin spectaculos care se imbina perfect cu auriul nisipului si lumina portocalie a apusului de soare!

Clima: Este infrumusetata si de o clima mediteraneana care este marcata de ierni blande si veri calduroase cu foarte putina ploaie. Umiditatea scazuta pe timpul verii previne formarea cetei.

Gastronomie: Pe tot parcursul anului se serveste paella din paste, in primavara o specialitate din ceapa verde, iarna tocana din porc mistret, iar cea mai faimoasa este asa numita “xató”, salata de cod cu andive crete. In zona se gasesc din abundenta legume si carne, peste si fructe, alune si vinuri cu renume mondial.

Sport si activitati pentru timpul liber: Printre cele mai practicate sporturi si activitati enumeram: canoe, caiac, speologie, trasul cu arcul, mountain biking, calarie, alpinism, drumetii si tot felul de alte sporturi nautice.

Shopping: Pentru cei infocati de cumparaturi puteti sa va luati o zi pentru a merge in orasul Barcelona si face cumparaturi atat in centre comerciale cat si pe stradutele cochete cu buticuri aranjate. De asemenea aici aveti posibilitatea de a achizitiona produse lucrate manual precum bijuterii si picturi care se regasesc tot pe strazile din Barcelona. In fiecare statiune din Costa Dorada cu siguranta veti gasi la orice pas posibilitatea de a cumpara suveniruri pentru cei dragi si de a achizitiona produse alimentare tipice zonei.

CARACTERISTICI STATIUNI:

Salou este cea mai mare statiune din Costa Dorada, are 2 plaja cu nisip auriu, cafenele, baruri, restaurante si Parcul Acvatic Port Aventura la doar 15minute de mers cu masina.

La Pineda este o statiune mai mic si mai linistita fara de Salou, insa are una dintre cele mai mari plaje din Costa Dorada.

Cambrils este cea mai sudica statiune a Coastei Dorada, un mic sat pescaresc cu o atmosfera traditionala spaniola.

Sitges este un orasel de vacanta cu plaje intinse, una dintre cele mai vechi statiuni de pe coaasta spaniola a Mediteranei.