Calheta

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Canico

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Funchal

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Machico

(nu sunt oferte pe aceasta destinatie)

Catre destinatie

Madeira


Madeira, Portugalia

Localizare: Insula Madeira situată la 1000 de km SV de ţărmurile portugheze. Este accesibilă din aer pe aeroportul din Funchal, capitala insulei.

Informatii geografice: Arhipelagul se compune din 16 insule de origine vulcanică, dintre care numai două sunt locuite. Dintre cele 4 grupuri de insule, cea mai mare este Insula Madeira (741 km2 ) cu două insuliţe mici în partea Estică. De aici spre N-E se află Porto Santo, care este înconjurată de 6 insule mici. La 46 km de Porto Santo şi la 20 km de Madeira se găsesc alte trei insule, Ilhas Desertas. Mult mai departe la 280 km spre S se înalţă din ocean cele trei insule ale Ilhas Servagens.

Insula principală a Madeirei are lungimea de 57 km şi lăţimea de 22 km, altitudinea maximă este Pico Ruivo de Santana (1861 m). O parte a ţărmurilor este nisipos, dar în multe locuri pereţi stâncoşi abrupţi stau pe ţărmul oceanului. 90% din suprafaţa Madeirei se află la o altitudine mai mare de 500m, insula dispune de 150 km de ţărm.

Madeira, un mic arhipeleag de origine vulcanica, o adevarata gradina botanica cu peste 2000 de specii de plante exotice, iti rasfata simturile cu culori si mirosuri deosebite. Daca adaugam si peisajul luxuriant, cu varfuri muntoase care parca plutesc pe apa, vom stii de ce aceasta insula este considerata o destinatie selecta si rafinata, un adevarat paradis al turistilor. 

Clima: Clima Madeirei este variată, deoarece pe insulă se găsesc munţi de înălţime remarcabilă. Clima Madeirei este în fond mediteraneană, în munţii de peste o mie de metrii este montană. Odată cu altitudinea creşte şi oscilaţia temperaturii zilnice şi anuale. Partea de N-V a Madeirei este mai răcoros şi mai bogat în precipitaţii faţă de partea de S-E. Vremea insulei este puternic înfluenţată de Curentul Golfului.

Gastronomie: Mancarea portugheza este in general simpla dar are un gust excelent.

Aici se consuma foarte multe specialitati din peste in special in Lisabona, dar atentie, pot fi destul de piperate la pret. Supa este unul din felurile principale si preferate de mancare ale portughezilor, va recomandam sopa de marisco – ciorba de moluste gatita si servita cu vin, caldo verde – supa cu carne si legume. Un alt aliment preferat este codul uscat, gatit in peste 100 de feluri, deci nu ezitati sa incercati macar una din aceste specialitati.

Nu uitati si de caldeirada – un ostropel de peste, inabusit cu ceapa si rosii. Merita sa incercati si carne cu sos de scoici, inabusite de asemenea cu ceapa si rosii.

In privinta bauturilor, va recomandam vinul, cele mai populare vinuri locale fiind Dao – daca preferati vin rosu si Bucelas si Calares daca preferati vinul alb.

Sport si activitati pentru timpul liber: Madeira este alegerea perfectă pentru toate generaţiile de turişti. Cei care preferă vacanţele active, precum şi cei care doresc să şi petreacă timpul liber practicând surfingul, scufundările, yachtingul, ciclismul montan, alpinismul, turele montane, zborul cu parapanta, zborul cu deltaplanul, pe Madeira îşi găsesc socotelile.

CARACTERISTICI STATIUNI:

Funchal, cel mai mare oras din Madeira, este situat pe coasta sudica a insulei principale, la 32°37'45 de latitudine nordica si 16°55'20 longitudine vestica. Pe langa capitala mai exista alte cateva orase importante, si anume Porto Santo, Machico, Cámara de Lobos, Santa Cruz das Flores si Santana.

Machico este o statiune istorica situata langa oceanul albastru, cu fructe tropicale, flori si dealuri pitoresti. Incadrat de golfuri perfecte pentru inot si scufundari, arhitectura magnifica, restaurante selecte si o fantana arteziana in centrul Sao Roque caracterizata printr-o arhitectura orientala. Vinul local are un gust mai bun daca este degustat in piata cu forma triunghiulara Largo do Municipio Square unde se gaseste o biserica din sec. al XV-lea dar si primaria. 

Caniço este o parohie civila in municipalitatea Santa Cruz, in insulele Madeira, care a fost ridicata la statutul de oras in anul 2005. Se invecineaza in sud cu oceanul Atlantic si cu un lant muntos in nord. Padurile domina portiunile nordice in timp ce restul teritoriului este compus din teren arabil si mici portiuni de pajisti sau terenuri sterpe.

Santa Cruz este un oras in partea de est a insulei Madeira. O mare parte din suprafata orasului este muntoasa si in afara de zonele rezidentiale, terenurile sunt acoperite de livezi si terenuri agricole. Este al treilea cel mai mare oras din Madeira, dupa Funchal si Camara de Lobos.