HOTEL OLYMPIC STAR 7 nopti Riviera, Nei Pori Individual 2018

(de la 267 Euro)

Catre oferta

HOTEL OLYMPIC STAR 7 nopti Riviera, Nei Pori Autocar 2018

(de la 385 Euro)

Catre oferta

HOTEL OLYMPIC STAR 14 nopti Riviera, Nei Pori Individual 2018

(de la 534 Euro)

Catre oferta

Manolas Hotel 7 nopti Riviera Individual 2018

(de la 165 Euro)

Catre oferta

Manolas Hotel 7 nopti Riviera, Nei Pori Autocar 2018

(de la 230 Euro)

Catre oferta

Manolas Hotel 14 nopti Riviera, Nei Pori Individual 2018

(de la 330 Euro)

Catre oferta

Nei Pori


Nei Pori, Grecia

Pieria, prefectura in care se afla Riviera Olimpului este taramul celor 9 muze si al zeilor. Este o zona cu natura minunata, cu multe paduri, rauri, cu flora si fauna bogata. Pieria este zona in care se poate petrece vacanta tot timpul anului: parte datorita plajelor minunate si perfecte pentru vacanta de vara, parte pentru ca aici este Muntele Olimp si Muntii Pieria, ideali pentru amatorii de drumetii montane si pentru alpinisti. Pieria este foarte bogata in istorie si cultura. Exista mai multe situri arheologice cu ruine ale cladirilor si templelor antice. Cele mai cunoscute sunt Dion, asezarea neolitica de la Makrigialos, Pydna si castelul de la Platamonas.

Localizare: Pieria se afla intre Muntele Olimp, Muntii Pieriei si coasta Golfului Thermaikos. Capitala regiunii este Katerini, oras situat la 68 km de Salonic.

Informatii Geografice: Vestul si sudul regiunii sunt muntoase si acopera 60% din suprafata totala a regiunii. Partile nordice si centrale sunt plate. Linia de coasta are 70 km lungime, iar cele mai renumite plaje sunt cele de la Korinos, Paralia, Olympic Beach, Litochoro, Leptokarya, Platamonas si Nei Pori, majoritatea fiind de nisip.

Clima: Climatul este in general balnd, cu precipitatii scazute si veri insorite. Cele mai mici temperaturi sunt in perioada decembrie – februarie (3-19⁰C), iar vara temperaturile sunt intre 23-34⁰C.

Gastronomie: Litoralul este presarat cu numeroase taverne traditionale si restaurante, servind preparate din bucataria internationala si din cea traditionala greceasca, dar si extraordinarele fructe de mare proaspete.

Shopping: articole din piele, blanuri, produse artizanale locale (ceramica, picturi, etc.)