Elounda


Primele plajele din Elounda care se intalnesc, după Lenika, cum vii de la Agios Nikolaos, sunt plajele din fața celebrelor hoteluri din Elounda de la poziția Pigaidakia. Fiecare hotel care se respecta de aici are propriul sau port, unde pot opri iahturi. Înainte de piloni există plaje mici de nisip care oferă toate tipurile de servicii de opulenta si lux. Accesul la cele mai multe nu este permis, deși nu există, în general, plaje private din Grecia. 

Cea mai populara plaja din zona este situata la est de Elounda, în zona Skisma. Plaja este adiacenta la port și este foarte bine organizata de către municipalitatea locală. Aici puteți înota alături de hoteluri mici și tavernele din Elounda. Plaja este de nisip, iar apa este întotdeauna calma, datorită lagunei liniștite din Korfos. În afară de prevederile clasice (umbrele, dusuri, etc), există facilități pentru volei pe plajă, un loc de joacă și sporturi nautice. 

Dacă urmați drumul spre Plaka, care trece chiar pe lângă țărm, veți găsi mai multe plaje mici, cu pietricele si pietre. În unele locuri sunt plantati măslini pe plaja, deoarece apa sarata a lagunei este întotdeauna calma și nu ii distruge. În unele locuri, veți găsi baruri pe plaja pe platforme. Cel mai bun punct de atractie toate acestea, sunt barcile de pescuit pitoresti. Mai spre nord, aproape de Plaka, veți găsi plajele din Dreros și Plaka, cu vederi uimitoare pe insula de leproși, Spinalonga, una dintre cele mai renumite atracții din Grecia. 

Revenind înapoi la Shisma, dacă urmați traseul de-a lungul coastei de la capătul de est a orașului, veti ajunge la a doua plaja Hiona (de asemenea, cunoscuta sub numele de Poros). Rețineți că există și o altă plajă numita Hiona aproape de Palekastro. Hiona este de nisip și bine organizată, cu umbrele, dusuri, salvamar și sporturi nautice. Înainte de a trece drumul care duce la Peninsula Spinalonga, care rulează alături de vasele vechi de sare. Acest drum, după un traseu scurt spectaculos prin mori, un pod pitoresc, cu un canal si terase, se oprește în apropierea capelei Sfântului Luca. De aici incepe calea scurta spre frumoasa plajă Kolokitha.

Elounda Beach Creta | Elounda se afla la 10 km nord de Agios Nikolaos, în apropiere de partea de nord-vest a golfului Mirabello. Este renumita pentru hotelurile sale scumpe și de lux, care gazduiesc celebrități din întreaga lume