CROAZIERA PE NIL! MISTERUL EGIPTULUI ANTIC Vara/Toamna 2020 pachet 12 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom

(de la 1289 Euro)

Catre oferta

EGIPT-CROAZIERA PE NIL!MISTERUL EGIPTULUI ANTIC! Paste 2020 Pachet 11 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom

(de la 1498 Euro)

Catre oferta

EGIPT – CIRCUIT CAIRO – MINI SEJUR IN HURGHADA! Pachet 8 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom

(de la 935 Euro)

Catre oferta

EGIPT - CROAZIERA PE NIL! MISTERUL EGIPTULUI ANTIC! Toamna 2019 pachet 12 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom

(de la 2,711 Euro)

Catre oferta

EGIPT - CROAZIERA PE NIL! MISTERUL EGIPTULUI ANTIC! Paste 2020 Pachet 10 zile plecare din Cluj-Napoca zbor Turkish Airlines

(de la 1459 Euro)

Catre oferta

EGIPT - CROAZIERA PE NIL! MISTERUL EGIPTULUI ANTIC! Paste 2020 Pachet 10 zile plecare din Bucuresti zbor Turkish Airlines

(de la 1450 Euro)

Catre oferta

Cairo


Cairo  este capitala Egiptului cu o populație estimată între 16 și 20 de milioane de locuitori și o suprafață de 453 km2. Este cel mai mare oraș din Africa. Orașul este sediul Ligii Arabe.

Deși tradițiile sale nu datează din antichitate, perioadă ale cărei vestigii sunt omniprezente în Egipt, cea mai mare metropolă a Africii și a Orientului Apropiat rămâne, de secole, centrul cultural, și nu numai, al lumii arabe. Piramidele din Giza, care, împreună cu orașul Cairo, formează un uriaș organism urban, exponatele din Muzeul Cairo și statuia lui Ramses din fața gării Centrale sunt puncte de atracție istorice importante pentru turiști. În schimb, moscheile, bazarele și zgârie-norii moderni de pe malul Nilului alcătuiesc lumea arabă contemporană.

Cairo nu a fost construit din întâmplare pe malul Nilului, locul pe care îl ocupă astăzi, la înălțimea insulelor Gezira și Roda, facilitează traversarea fără probleme a fluviului. Conducătorul arab Amr Ibn-el-As a cucerit cetatea bizantină ridicată aici în anul 642. Tabăra sa militară s-a transformat treptat în noua capitală a țării deja arabizate și a primit numele de Al-Fustat (vechiul Cairo). Cuceritorul a construit aici prima moschee din Egipt. În secolele care au urmat, autoritățile din Cairo, în frunte cu Dinastia Mamelucă și ayyubidă, au acordat o deosebită atenție dezvoltării și înfloririi orașului. Din secolul al XIV-lea, Cairo reprezintă un centru important al comerțului cu mirodenii.