CROAZIERA PE NIL! MISTERUL EGIPTULUI ANTIC - Iarna 2018 pachet 9 zile plecare din Bucuresti zbor Aegean Airlines

(de la 1069 Euro)

Catre oferta

EGIPT - CROAZIERA PE NIL! Revelion 2019 pachet 12 zile plecare din Bucuresti zbor Aegean Airlines

(de la 1375 Euro)

Catre oferta

CRACIUN 2018 - CAIRO-LUXOR Craciun 2018 pachet 7 nopti plecare din Bucuresti zbor Tarom

(de la 1129 Euro)

Catre oferta

REVELION 2019 - LUXOR-CAIRO Revelion 2019 pachet 7 nopti plecare din Bucuresti zbor Tarom

(de la 1250 Euro)

Catre oferta

EGIPT - CROAZIERA PE NIL! MISTERUL EGIPTULUI ANTIC! - MARTIE 2019 pachet 11 zile plecare din Bucuresti zbor Aegean Airlines

(de la 1175 Euro)

Catre oferta

EGIPT - CROAZIERA PE NIL! MISTERUL EGIPTULUI ANTIC! - FEBRUARIE 2019 pachet 11 zile plecare din Bucuresti zbor Aegean Airlines

(de la 1175 Euro)

Catre oferta

Cairo


Cairo  este capitala Egiptului cu o populație estimată între 16 și 20 de milioane de locuitori și o suprafață de 453 km2. Este cel mai mare oraș din Africa. Orașul este sediul Ligii Arabe.

Deși tradițiile sale nu datează din antichitate, perioadă ale cărei vestigii sunt omniprezente în Egipt, cea mai mare metropolă a Africii și a Orientului Apropiat rămâne, de secole, centrul cultural, și nu numai, al lumii arabe. Piramidele din Giza, care, împreună cu orașul Cairo, formează un uriaș organism urban, exponatele din Muzeul Cairo și statuia lui Ramses din fața gării Centrale sunt puncte de atracție istorice importante pentru turiști. În schimb, moscheile, bazarele și zgârie-norii moderni de pe malul Nilului alcătuiesc lumea arabă contemporană.

Cairo nu a fost construit din întâmplare pe malul Nilului, locul pe care îl ocupă astăzi, la înălțimea insulelor Gezira și Roda, facilitează traversarea fără probleme a fluviului. Conducătorul arab Amr Ibn-el-As a cucerit cetatea bizantină ridicată aici în anul 642. Tabăra sa militară s-a transformat treptat în noua capitală a țării deja arabizate și a primit numele de Al-Fustat (vechiul Cairo). Cuceritorul a construit aici prima moschee din Egipt. În secolele care au urmat, autoritățile din Cairo, în frunte cu Dinastia Mamelucă și ayyubidă, au acordat o deosebită atenție dezvoltării și înfloririi orașului. Din secolul al XIV-lea, Cairo reprezintă un centru important al comerțului cu mirodenii.